Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden orta yaş grubuna “gül hastalığı” uyarısı
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Ali Balevi, “Gül hastalığı (rosacea) özellikle kadınlarda daha çok orta yaşlı ve yaşlı kişilerde görülüyor. Bazı hastalarda oldukça dirençli oluyor ve ömür boyu devam edebiliyor.” terimleri kullandı.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Balevi, halk arasında gül hastalığı olarak bilinen hastalığın karın bölgesinde kızarıklık, hassasiyet, gerginlik, kaşınma, yanma ve batma gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirtti. yüz.
Zaman zaman ataklarla seyreden kronik bir deri hastalığı olduğunu belirten Balevi, bazı hastaların dirençli olduğunu ve başladığında uzun süre devam edebildiğini anlattı.
Tedavi süresince tüketilen besinlere ve çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Balevi, şunları kaydetti;
“Acılı baharatlar ve salçalı yiyeceklerden uzak durun. Kafein, çay, kahve, kola ve alkol tüketimini azaltın. Sıcak su ile uzun süre banyo yapmayın. Yazın güneş ışığına maruz kalmayın. Soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmayın. hava şartları zorunlu olmadıkça ve dışarı çıkmanız gerekiyorsa yüzünüzü bir eşarp ile kapatın kapatın.dış etkenlere dikkat ettikten sonra yaşam kalitenizi arttırmak için bir takım ilaç ve bakım kremleri öneriyoruz.gül hastalığı bölünür sınıflara ayrılır.Döküntü atakları,aknesi veya hassasiyeti olmayan ama kızarıklık olan hastalar vardır.Bu hasta kümelerinin ihtiyaçları belirlenmeli ve ona göre tedavi edilmelidir.
Tedavide iki yol izliyoruz: medikal ilaçlar ve lazer. Kılcal damarları olan ve ince teller şeklinde yaygın kızarıklık olan hastalara lazer tedavisi uyguluyoruz. Ortalama olarak 4 ila 6 seans veya dört haftada bir yapıyoruz. Tedavi sonrasında hastanın durumuna göre medikal tedaviyi azaltıyoruz. Böylece hastanın yaşam konforunu daha da artırmış oluyoruz.”